Amerika-correspondent Van Grunsven openhartig en reeël

Het stuk met Mars van Grunsven in Villamedia schetst een aardig beeld van de realiteit. Dat komt vooral door zijn eerlijk- en openhartigheid. Of die indrukt wekt hij in elk geval. Dit komt onder meer naar voor in het volgende citaat: “Niet dat ik voor de poen correspondent ben geworden (ooit, na  het afronden van mijn rechtenstudie, waren er sowieso lucratievere beroepskeuzes voorhanden dan de journalistiek).”

Het inkijkje in zijn leven en de zaken die daarbij komen kijken zijn tekenend voor de journalistiek: Het merendeel van de kranten, radio- en tv-programma’s waar Grunsven voor gewerkt heeft, is verdwenen. En daarmee is hij zeker geen uitzondering.

De opbouw van het stuk is duidelijk en geordend. Hij vertelt in chronologische volgorde over de gebeurtenissen in zijn leven en dat maakt het overzichtelijk. Door daarbij ook voorbeelden en zaken uit zijn privéleven te noemen, wordt het verhaal sterker. Dat hij trots was als een beginnende twintiger toen zijn eerste stuk in de Groene Amsterdammer verscheen, is daar een voorbeeld van. Verder vind ik dat er wordt toegewerkt naar een logische einde van het verhaal.

Foto cc: Yoann JEZEQUEL

Reageer op dit artikel