Fijn, typerend interview met Humberto Tan

Als journalist probeer je altijd zo goed mogelijk de werkelijkheid te schetsen. Dat kan in een nieuwsbericht, maar ook in een interview met een persoonlijkheid. Linda Nab schetst in haar artikel ‘De maestro van de late avond’ over Humberto Tan in Villamedia prachtig hoe het (drukke) leven van Tan in elkaar steekt.

Het intro is misschien wel het mooiste stukje dat de presentator typeert. “Hij is zojuist via de zijdeur het Amsterdamse restaurant Dauphine binnen gelopen voor dit gesprek. Casual; in overhemd en baseballpetje. Drie kwartier later dan gepland, want een bespreking liep uit.” En: “Het interview voor Villamedia werd precies een jaar geleden aangevraagd – bij de start van het eerste seizoen Late Night. Nu het tweede seizoen vier dagen onderweg is, gaat hij ervoor zitten. Eerder was gewoonweg geen tijd.” Heerlijk. Je weet gelijk wat voor vlees je in de kuip hebt.

Foto: Humberto Tan in zijn jongere jaren.
Foto: Humberto Tan in zijn jongere jaren.

Gelukkig is niet het hele interview zo beschrijvend als het intro – dat zou te veel van het goede zijn – en komen er nog zat inhoudelijke vragen en antwoorden. De vragen zijn soms kritisch, maar wel op een goede manier. En zoals een goed interview over een persoonlijkheid in mijn ogen hoort te zijn, geven zijn antwoorden mooi weer hoe Tan is. Tan lijkt erg open en eerlijk over zijn carrière en overwegen om iets wel of niet te doen. Het interview is tevens een geweldig kijkje achter de schermen bij Late Night en Humberto Tan. Erg interessant, zeker voor een (toekomstig) journalist.

Foto’s: WikiMedia & congresinbeeld

Reageer op dit artikel