Het wereldbeeld van schrijfster Zadie Smith

De Correspondenten Nina Polak en Lynn Berger interviewden schrijfster Zadie Smith. Volgens hen de belangrijkste Britse schrijfster van deze tijd.

Een actuele aanleiding voor het interview is er niet, maar later wordt ook aangegeven waarom dat zo goed bij het artikel past. Dat is omdat Smith het nieuws haat.

Het interview gaat voor een groot gedeelte over haar boeken en essaybundels maar ook over onderwerpen die haar persoonlijk erg aangrijpen en waar ze een duidelijke mening over heeft. Ik kan het enorm waarderen om een persoon van een andere kant te belichten en  te zien wat voor een persoon er achter het label ‘schrijver’ schuilt.  Door de schrijfstijl lijkt het alsof je zelf bij het interview bent. Ze omschrijven het gedrag, de kleine dingen die ze doet met haar vingers, hoe ze haar lichaam houdt en haar reactie op verschillende onderwerpen.

Ieder onderwerp dat besproken wordt is gelinkt aan haar boeken. Ik weet niet of dat bewust of onbewust is gedaan, maar het geeft de lezer wel een goed bruggetje naar het volgende onderwerp.

Image source: Flickr.com/Sarah Browning

 

Reageer op dit artikel