Ochtendritueel: Sonic Highways

Foto: Elisa Moro.

Als mijn wekker om half zeven belachelijk hard afgaat, sta ik sneller onder de douche dan anders. Vandaag heb ik meer motivatie om op te staan: het nieuwe album van de Foo Fighters is sinds gisteren uit. ‘Something From Nothing’ en ‘Outside’ luister ik onder de douche, ‘Congregation’ als ik de kat te eten geef. Mijn ochtendhumeur verdwijnt bijna als sneeuw voor de zon. Fijn.

Tijd voor ontbijt heb ik zoals gewoonlijk niet. Als ik op de fiets naar het station race zingt Dave Grohl ‘I am a river’. Was ik maar een rivier, dan zou ik geen tegenwind hebben op de brug.

Bij het station aangekomen gooi ik mijn fiets neer en sprint ik naar de trein, die ik op het nippertje haal. Ik plof neer op een stoel, prop een boterham in mijn mond en dan is het tijd voor anderhalf uur muziek. De rest van de wereld bestaat even niet.

Reageer op dit artikel