Tussen kunst en mode met Mart Visser

Bron: Pixabay

Mart Visser is een van de modeontwerpers die Nederland kent. Alweer een verhaal over het succes van een modeontwerpen zou je denken. Toch werd ik getriggerd door de intro van het verhaal in AD Magazine (18 & 19 april 2015). Het werd me duidelijk dat het interview met Mart Visser niet zozeer over mode zou gaan, maar wel over hem als schilder.

Schrijfster Annemart van Rhee neemt me mee in de schildersatelier van de couturier. Zie het artikel als een handleiding die je nodig hebt om meer te weten over Mart Visser. Het daaropvolgende verhaal in mengvorm gaat terug naar het begin: hoe is zijn carrière als schilder begonnen. De schrijfster gaat dan over op het vraag-antwoordmodel. Het interview is hierdoor ook goed te volgen. Na dit model switcht de schrijfster weer naar de mengvorm. Ze zet de kunstcarrière en zijn loopbaan in de mode voorop.

Als lezer mag je de conclusie wel trekken dat Mart Visser niet in het rijtje van Viktor & Rolf, Frans Molenaar en Edgar Vos thuishoort. Zijn interesse reikt verder in de artistieke wereld: schilderen en mode. En ook: hij laat zich nooit meeslepen door groter en meer en snel geld. Hij volgt zijn hart, niet het rollende geld.

Reageer op dit artikel