Recensie: “Hamstringblessure blijft aanslepen”

“Lukt het mij niet om deze winter op mijn best te zijn, dan hoop ik deze zomer stappen te zetten en er volgende winter te staan”, vertelt Lars van der Haar in de longread van WielerFlits.nl. De veldrijder is eerlijk en vertelt veel nuttige informatie over zijn fysieke situatie. Een indrukwekkend interview geschreven door Niels Bastiaens.

Het artikel dient als voorbeschouwing op het EK Veldrijden, verreden eind oktober. In de eerste alinea’s verwijst de schrijver naar de overwinning van de Nederlander tijdens het eerste officiële EK, een jaar geleden. Na zijn overwinning won Van der Haar geen wedstrijd meer, mede door blessures. Na een korte inleiding komt de renner van Giant-Alpecin uitgebreid aan het woord over zijn hamstringblessure.

Het interview is zorgvuldig opgebouwd. Na een reactie over zijn blessure gaat het onder meer over het komende EK en zijn transfer naar Telenet-Fidea in 2017. Van der Haar eindigde een paar dagen later als zevende. Hij liep opnieuw een blessure op. Vandaar dat dit interview nog steeds interessant is. Je krijgt een inkijkje hoe een wielrenner omgaat met een erge blessure.

Er staan nog wel een aantal kleine foutjes in. Zo staat er: “Het gaat iets trager gaat dan verwacht.” Zo’n foutje mag eigenlijk niet online komen.  Ook zijn de quotes meestal erg lang. Je moet goed zijn in je concentratie bewaren om het artikel volledig uit te lezen.

Reageer op dit artikel